s.v. DWO is opgericht in 1939 en ligt op een schitterende locatie in het Zoetermeerse Westerpark. De vereniging beschikt in totaal over zeven speelvelden waarvan vier kunstgrasvelden met verlichting, zodat er het gehele seizoen vrijwel onbeperkt getraind en gespeeld kan worden. Lees meer...


moduleheader-nieuws-transp

Zoeken

moduleheader dwoagenda nobg
(klik)


moduleheader-evenementen-transp
  (niets gepland)

 
banner facebook noframe
 
 
soccerstars250x250
 
calibris-bord1
 
knvb qa
 

 

moduleheader-normenwaarden-transp
moduleheader-huishoudelijkreglement-transp
moduleheader-statuten-transp

jo13 1 teamfoto2017

svDWO JO13-1 Seizoen 2017-2018

Achter v.l.n.r: Trainer Björn, Esperant, Janoa, Jens, Daan, Max, Dimitri, Trainer Ramon
Voor v.l.n.r: Dianni, Keano, Brett, Tim, Firat, Emilio, Anass

Seizoen 2017/2018

JO13-1

  selectie DWO individueel

   Trainers en sponsoren

RKDeo DWO Small

Vandaag de derde competitiewedstrijd tegen RKDEO waartegen voor de beker met liefst 0-11 door jullie werd gewonnen.

De eerste helft gaat het bij ons wat moeizaam. We krijgen de bal maar mondjesmaat op hun helft en het zal tot halverwege de eerste helft duren tot dat Jens op rechts achter een dieptepass aan gaat, blijft de verdedigers op snelheid voor, omspeelt de keeper en het is 0-1.
5 minuten later gaat Jens er over rechts weer op snelheid langs, geeft voor op Keano en deze scoort 0-2.

Ongeveer 6 minuten later komt Jens over rechts door en schiet hard op de keeper die stompt de bal weg naar links maar daar staat Esperant die de 0-3 erin schiet.
Dat is tevens de ruststand.

De tweede helft start voortvarend. Na 7 minuten komt Esperant over links door en hij geeft een assist op Jens die op de keeper afgaat en hem met een schot passeert, het is 0-4.

Halverwege de tweede helft weet RKDEO met een goal terug te komen tot 1-4.
25e minuut op links een voorzet van Jens en Max kopt hem goed in maar de keeper stompt de bal weg, Daan kopt de bal weer goed in maar ook op deze kopbal redt de keeper. Tenslotte 2 minuten voor tijd,gaat Jens er weer op snelheid over doorheen geeft een voorzet op Esperant die mist niet en schiet de 1-5 binnen wat tevens de eindstand is.

Jullie zijn goed van start gegaan met nog geen verliespunten in de competitie.
Volgende week staat thuis de Topper op het programma tegen TOGB.
Jullie hebben beide nog geen verliespunten dus dat wordt een mooie confrontatie.

Reporter Loek Raven

Dinsdagavond speelden onze jongens de inhaalwedstrijd voor de beker tegen het Leidse DOCOS.

De eerste twee bekerwedstrijden waren met grote cijfers gewonnen en bij winst tegen DOCOS gaan we loten voor de volgende ronde.

Bij het betreden van het veld bleken zowaar 3 meisjes en redelijk kleine jongens, dus je denkt al snel ...  dat wordt een makkie.

Niets was minder waar. Docos gaf heel goed partij en als er een meisje meedoet zijn deze dames meestal heel goed. Dat klopte ook want de grootste was heel snel kon goed voetballen en waren er 2 meiden  (hoorden we achteraf) geselecteerd door de KNVB.

Het vervelende was dat het bij ons de eerste helft niet echt geweldig ging en we kwamen dan ook na een minuut of 6 op een 1-0 achterstand. Dit zou zo blijven tot de rust.

De 2e helft dan, is 2minuten bezig, we krijgen de bal achter niet goed weg en het wordt zowaar 2-0 voor DOCOS.

Dit kan natuurlijk niet zo doorgaan, we rechten de rug beginnen echt te voetballen en 1 minuut na hun treffer

blijft Jens op rechts 2 man voor op snelheid, schuift de bal voor het doel, de keeper langs naar de goed meegelopen Esperant die de 2-1 erin schiet.

Weer een minuut later is Docos ineens weer voor ons doel maar maakt Tim een goede redding.

Nog weer een minuut later omspeelt Anass de keeper en maakt de 2-2.

We staan weer gelijk, DOCOS weet niet wat ze overkomt.

in de 8e minuut controleert Jens een hoge bal,legt hem in een keer dood, tikt gelijk door naar Emilio die er er wel raad mee weet en maakt 2-3.

De 12e minuut een vrije trap van Gianni op Jens die ligt op snelheid en lobt de bal over de keeper,het is 2-4.

In de 25e minuut maakt DOCOS 3-4 en blijven onze zenuwen tot de laatste minuut gespannen.

Eindelijk fluit de scheids af. We slepen de overwinning eruit, de eerste helft was onder ons niveau maar dan na 2-0 achter toch met 4-3 winnen getuigd van veerkracht.

Jongens we kijken uit naar de loting !!

beker

Vandaag, 7 oktober onze 2e competitiewedstrijd tegen BSC'68 uit Benthuizen.

 

We hebben het wel eens meer over grote tegenstanders gehad,BSC had er een aantal maar hun spits heeft tot nu toe het record gebroken,groter hebben we ze van 11 of 12 jaar nog niet gezien.

Er wordt afgetrapt, het is beestenweer, wind en regen en de doelpunten zijn in de eerste helft niet dik gezaaid.

Het gaat wel over en weer, wat inhoud dat DWO voordurend de wedstrijd maakt met behoorlijk combinatiespel en zij de bal langdurig in de ploeg houden omdat we technisch veel beter zijn.

Terwijl het spel van de tegenstander bestaat uit onderbreken en onmiddelijk de lange bal naar voren spelen op die lange spits.

Het heet geen voetbal maar het is toch oppassen geblazen, maar onze verdediging weet het te redden en is het zaak dat we zelf scoren en dat gebeurt in de 23e minuut als Janoa op links een goede pass geeft op Esperant die goed doorloopt op de goal en de 1-0 scoort,we kunnen weer ademhalen tot aan de rust.

DSC 0109 Small

De tweede helft is andere koek,het spelbeeld is hetzelfde als voor de rust. Een goed combinerend DWO en de lange bal van BSC, maar de doelpunten komen er aan en in de 18e minuut een aanval over links,Jens geeft een

assist aan Esperant en die scoort mooi de 2-0. Maar nog in dezelfde minuut het lange gevaar van BSC gaat door het midden en maakt de aansluitings-treffer 2-1.

In de 24e minuut Tim naar Keano,Keano de dieptepass naar Jens die op snelheid met 2 man in zijn nek op de keeper afgaat, die uit zijn doel komt, Jens omspeelt de keeper en zorgt voor 3-1.

We denken weer adem te kunnen halen, mooi niet want 2 minuten later weer de bekende pass door het midden en het is 3-2. Maar 1 minuut later een assist van Esperant op Jens, die gaat op de keeper af die weer uitloopt, maar dit keer een mooie beheerste lob over de keeper heen van Jens, en de bevrijdende 4-2 is daar.

Jongens,het was zwaarder dan verwacht maar jullie hebben met prima voetbal terecht gewonnen.

DSC 0074 Small

DSC 0143 Small

                     Lengte verschil :)

Vandaag de 2e competitieronde maar voor jullie de 1e wedstrijd voor de competitie omdat jullie vorige week vrij waren.
Bij soccer boys op het mooie hoofdveld met een mooie grasmat vlogen jullie uit de startblokken althans dat dachten wij, maar de realiteit was anders na 7 minuten een dieptepass van Soccer Boys,
en ze scoren zowaar de 1-0.

Dit konden we niet op ons laten zitten en twee minuten later scoort Esperant de 1-1 met een mooi afstandsschot vanaf links in de kruising.
Na weer drie minuten dacht Jens dat kan ik ook en dat kan hij ook want de vrije trap gaat van een afstand feilloos de kruising in. De zaken
zijn rechtgezet en we staan weer voor,1-2 zoals het hoort.

En het gaat verder in de 21e minuut begint Jens zoals wij dat goed kunnen met hoog druk zetten de keeper komt eruit maar Jens onderschept de bal en schiet de1-3 binnen.
Vlak hierna nog een speldenprik van soccer boys met een hoge bal op de lat bij Tim maar het gaat net goed.In de 25e minuut na goed doorzetten over rechts een steekpass naar Jens die op snelheid ligt ondanks dat Jens zwaar gehinderd wordt schiet hij de bal toch hard op de goal via de keeper komt hij terug en Emilio scoort alsnog in de uiterste hoek de 1-4 en tevens ruststand

De tweede helft is 5 minuten oud als Esperant op links de achterlijn haalt en uit zijn voorzet scoort Anass 1-5.Na weer 10 minuten wederom Anass
met een prachtige actie een hakje tussen 3 spelers, draaien en gelijk schieten en deze mooie 1-6 is een feit, het begint erop te lijken.

Minuut 20,een assist van Esperant op Jens die maakt de 1-7.En tot slot een mooie actie van Esperant die een paar ventjes omspeelt, de achter lijn haalt en in de korte hoek de keeper verrast en de 1-8 maakt.

Jongens een prima start van de competitie ga zo door.

dwo jo13 1 soccer boys 1

dwo jo13 1 soccer boys 2

dwo jo13 1 soccer boys 3

Nadat deze wedstrijd zaterdag afgekeurd was,vandaag dan de tweede bekerwedstrijd tegen RKDEO,de vorige tegen Voorschoten werd met 10-0 gewonnen.
Vanaf het begin was het een gedrang op de helft van RKDEO en dat resulteerde na 4 minuten in een scrimmage waaruit Firat met een schot door het midden de 0-1 scoorde.
Hierna probeerde RKDEO wat terug te doen maar konden niet doordrukken,het zou tot de 16e minuut duren ,maar dan scoort Anass uit de rebound van de keeper en het is 0-2.

Direct hierna een mooi schot van Max, maar de keeper tikt over. In de 20e minuut zet Esperant druk op de keeper de bal komt nog terug en Emilio is er als de kippen bij om 0-3 te scoren.
Vier minuten later een goed schot van Brett maar de keeper stopt de bal.Een paar minuten voor de rust zet Esperant goed door en hierdoor kan Keano een prima 0-4 scoren en gaan we aan de thee.

De tweede helft is 3 minuten onderweg als Jens met een afstandsschot mooi de 0-5 maakt.
Twee minuten later een vrije trap,Jens achter de bal en scoort met een hoge bal onhoudbaar voor de keeper 0-6.
Een aantal minuten later scoort Anass met een bekeken achterwaartse kopbal en het is alweer 0-7.
RKDEO probeert er af en toe uit te komen en aan te vallen met harde passes naar voren, maar onze verdedigers zijn eenvoudig te snel en dammen het gevaar steeds in terwijl ons middenveld als een harmonica heen en weer beweegt en de aanval van passes voorziet.

Rond de 20e minuut scoort Keano met een bekeken bal in de korte hoek de 0-8.En jawel na weer 5 minuten een mooie dribbel van Keano vanaf de middellijn en scoort 0-9.
Dan in het laatste deel van de wedstrijd wordt Jens van diverse diepte passes voorzien en is er met zijn snelheid geen houden aan hij omspeelt in de 25e minuut op snelheid de keeper en de dubbele cijfers zijn daar 0-10.

Twee minuten later Jens weer op snelheid de diepte in wordt ingesloten maar omspeelt twee spelers en de keeper en het is de eindstand 0-11.
Jongens dit is de tweede bekertegenstander die jullie een slapeloze nacht bezorgen gewoon zo door blijven gaan .

Vandaag dan de eerste officiele(beker)wedstrijd na de vakantie en afsluiting van een zeer succesvolle oefenperiode met een geweldige
1e plaats en beste speler(Jens) van een sterk bezet toernooi bij Katwijk,met louter Hoofdklasse of 3e divisieteams,ook een prima 3e plaats op ons eigen toernooi.
Vrijwel alle oefenwedstrijden tegen tegenstanders van dit soort niveau zijn gewonnen met veel doelpunten voor en zeer weinig tegen dit alles gestoeld op een schotvaardige aanval ,een ijzersterke verdediging en een dynamisch middenveld.
Iedereen is bereid voor elkaar te vechten en na deze lofzang denk je dan wat moet dat worden in de competitie in de eerste klasse.

DWO j013 1 voorschoten j013 1 2017 09 02

De wedstrijd:

Na 30 seconden is het al raak een prachtig schot van Jens vanaf de linkerkant,1-0.In de 2e minuut 20 spelers voor het doel van Voorschoten en Jens scoort in de scrimmage 2-0.
In de derde minuut een aanval over links en Anass scoort de 3-0 de start is furieus .Hierna komt voorschoten er wat uit en kan er even met wat ruimte gevoetbald worden,maar onze verdediging komt nooit in gevaar en in de 12e minuut is het de snelle Esperant die scoort door de benen van de keeper en het is 4-0.

Het spel gaat wat heen en weer maar in de 23e minuut is het weer Esperant die 2 man voorbij gaat op links en tekent voor 5-0.
Drie minuten later de keeper schiet weer ongelukkig uit en dan zie je de scherpte Emilio zit er heel snel tussen en scoort:6-0.
Tenslotte in de 30e minuut een corner van Emilio die goed door Anass wordt binnen gekopt en het is 7-0 wat tevens de rust stand is.

Na de rust geeft Voorschoten wat beter partij maar ze krijgen weinig kansen tegen onze sterke verdediging we moeten evenwel tot de 50e minuut wachten, er volgt een aanval over rechts van Emilio die de assist geeft op Esperant en het is 8-0.
2 minuten later een echte panna door Keano en het is 9-0.
Tenslotte tekent Jens met een mooi afstandsschot voor de dubbele cijfers,het is 10-0 en tevens einde wedstrijd.

Jongens,een prima resultaat voor het begin van het seizoen,
Tot de volgende wedstrijd,

Reporter Loek Raven

ad_volvoniham-130x100ad_mulder_naai-130x100sponsor 130x100 blinkersponsor 150x120 mrtpad_w-van-den-heuvel-130x100ad_passendhypotheekadvies-130x100