s.v. DWO is opgericht in 1939 en ligt op een schitterende locatie in het Zoetermeerse Westerpark. De vereniging beschikt in totaal over zeven speelvelden waarvan vier kunstgrasvelden met verlichting, zodat er het gehele seizoen vrijwel onbeperkt getraind en gespeeld kan worden. Lees meer...


moduleheader-nieuws-transp

Zoeken

moduleheader dwoagenda nobg
(klik)


moduleheader-evenementen-transp
  (niets gepland)

 
banner facebook noframe
 
 
soccerstars250x250
 
calibris-bord1
 
knvb qa
 

 

moduleheader-normenwaarden-transp
moduleheader-huishoudelijkreglement-transp
moduleheader-statuten-transp

Jeugd Onder 8

Het was nog een beetje mistig en fris toen onze jongens en dame weer vol enthousiasme aan de bak mochten. Oliveo had er ook veel zin in en zij drukten ons al vlug achteruit. De eerste aanvallen van Oliveo werden allemaal tegengehouden door Wesley, maar helaas kon hij ze niet allemaal keren waardoor we toch al vrij snel tegen een 1-0 achterstand aankeken. Er volgden nu vele duels op het middenveld waarbij Asharaf, Gianni en Evi veel verdedigend werk verrichten totdat DWO een uitbal mocht nemen, Richano dacht ik neem m gewoon in 1 keer en schoot raak maar de goal werd afgekeurd. Even later was het dan toch raak, Wesley trapt uit naar Richano die de bal goed breed legt op Jason die naar voren sprint en de 1-1 erin schiet. Uit de eerstvolgende aanval is het weer raak en scoort Nadeyali de 1-2. Aanvallen aan beide kanten volgen totdat Oliveo er snel uitkomt en er hard wordt binnengeschoten en het 2-2 staat. De wedstrijd blijft op en neer gaan alleen is Oliveo een stuk doeltreffender, Roan stuit op de keeper , Jason schiet tot tweemaal toe in het zijnet en bij Oliveo vallen een aantal ballen net wel goed en staat het bij rust 5-2 voor Oliveo

Er wordt in de rust flink gewisseld bij DWO qua posities en ook onze keeper Wesley trekt een spelershirt aan en Roan gaat in de goal staan. Een goede actie van Richano bij een corner brengt de bal bij Jason die hem koeltjes binnenschiet. 5-3 en bij de volgende aanval wordt Jason getackeld. De vrije trap wordt heel knap hoog binnengeschoten door Wesley. Met een stand van 5-4 leek het erop dat het ons zou kunnen gaan lukken maar de wedstrijd veranderde in een potje ping pong. Daar zijn we duidelijk niet de betere in wat ervoor zorgt dat we toch weer 2 doelpunten tegen krijgen. Het staat dan 7-4 als wederom Wesley met een volley de bal binnenschiet. 7-5 en nog 10 minuten te gaan. Er volgen nog een aantal goede kansen voor Richano en Nadeyali maar het lijkt wel of de bal er niet meer in mag en zoals dan vaak gebeurt valt er nog een laatste goal voor Oliveo waardoor we met 8-5 naar huis gaan.

Het zat er helaas deze week niet in. Volgende week zijn we vrij en over 2 weken weer een thuiswedstrijd. Ik heb een goed gevoel over die wedstrijd, het zomaar eens een overwinning kunnen worden :-)

Dreigende luchten hingen boven het voetbalveld maar vooralsnog was het droog.
Het team was er weer helemaal klaar voor na het nipte verlies vorige week.
Het was echter DSO dat fel aan de wedstrijd begon en we lieten ons er behoorlijk door verrassen. De eerste doelpogingen waren dan ook allemaal voor DSO. Gelukkig stond Wesley bij al deze pogingen goed opgesteld om de schoten te keren. Langzaam kwamen we beter in de wedstrijd en ontstonden er ook voor ons kleine kansen.

DSO raakt uit een corner de paal en vervolgens moet Wesley nog een aantal maal optreden om een achterstand te voorkomen. Onze eerste echte kans komt van Gianni die zelf de bal op het middenveld verovert en goed doorloopt maar z’n schot wordt goed gestopt door de keeper. Meer en meer aanvallen van DWO volgen echter steeds net naast of op de keeper maar het leek erop dat de wedstrijd aan het kantelen was. Het hele team was nu volop aan het jagen en zoals je wel vaker ziet gebeuren gaat het dan mis in de omschakeling en dit gebeurde ons nu ook. Een snelle counter komt voorin uit bij een speler van DSO die met een strak schot raak schiet. Inmiddels begon het ook zachtjes te regenen.
Meteen gingen we weer in de aanval maar ook deze aanval werd gepareerd en uit de counter viel de 0 – 2. Dit is de ruststand.

Een peptalk in de rust en ze konden er weer tegenaan. Een goede pass naar voren van Asharaf op Nadeyali, die doorspeelt op Jason. Hij speelt z’n man uit maar het schot werd gekeerd. De volgende aanval van DWO was wel raak. Asharaf speelt in op Gianni, die gelijk doorspeelt naar Jason, hij houdt het overzicht en speet de bal op de goed vrijgelopen Richano die de bal keurig binnenschiet 1-2.

Kom op jongens nu doorzetten dachten we allemaal. Maar ook DSO bleef gewoon voetballen. Veel en goed verdedigend werk van Evi, Asharaf, Nadeyali en Roan maar ze konden de 1-3 niet voorkomen. Gelukkig lieten ze de koppen niet hangen en uit een Corner van Gianni kon Asharaf uithalen maar de keeper stond weer eens in de weg. In de tegenaanval komt DSO gevaarlijk voor de goal maar kan de wederom goed keepende Wesley de bal met 1 hand uit de goal houden.
De bal wordt nu opgepakt door Nadeyali die de bal bij Gianni brengt, die blijft op zijn beurt rustig en schiet de bal in de korte hoek.

Met de 2-3 op het scorebord neemt de spanning steeds verder toe maar er is niet veel tijd meer. Een engeltje op de lat voorkomt de 2-4 en het kan dus nog. Er komen nog 2 kansen voor DWO maar die belanden niet in de goal waardoor het helaas ook deze week niet is gelukt om punten te behalen. Volgende week een nieuwe kans bij de uitwedstrijd tegen Oliveo.

Aan het weer kon het op voorhand niet liggen. De zon schijnt uitbundig en iedereen heeft er zin in. Toch was het begin zenuwachtig.
De eerste grote kans was dan ook voor Leidschenveen , maar een goede verdedigende actie van Nadeyali voorkwam het eerste doelpunt.
Na een goede pass van Gianni zette Jason DWO op 0-1.
Leidschenveen gaf zich nog niet gewonnen en creëerde een grote kans maar deze ging gelukkig voor ons net naast.
Een mooie uitbraak van DWO die begon bij onze keeper Wesley en via Nadeyali eindigde bij Asharaf die met een goede goal de 0-2 binnenschoot.
Leidschenveen bleef het proberen met een hard schot welke nog net werd gestopt door Wesley en gelijk daarna een schot net naast.
Nadeyali geeft een diepe pass waarop Richano alert reageert en de 0-3 binnenschiet
Weer probeert Leidschenveen aansluiting te krijgen met een afstandschot ……………
Paal !!!!. Daar komen we goed weg.
Verdedigend wordt er bij DWO hard gewerkt door Evi, Roan en Gianni waardoor we steeds meer de overhand krijgen en goal nummer 4 er wederom 1 van Jason is op aangeven van Richano.
De laatste aanval voor de rust startte bij de alerte Wesley die met een lange bal en een goede goal van Asharaf voor een 0-5 ruststand zorgt.

Binnen het team worden er wat posities gewisseld en DWO lijkt het wel goed te vinden en komt er niet echt meer uit , bijna scoort Leidschenveen.
Er komen meer duels en wat minder doelkansen.
Een paar mooie draaien van de nu aanvallende Roan maar de bal verdwijnt in het zijnet. .
Het hing al een beetje in de lucht en een moment van onoplettendheid gaf Leidschenveen de kans en maakten er 1-5 van.
DWO leek weer wakker geschud en meteen vanaf de aftrap een diepe bal op Roan die de bal via de voeten van de tegenstander binnenschiet.
De eerstvolgende mooie DWO aanval ging over de vleugel via Richano die goed voorgaf naar de vrijstaande Jason die net naast schiet. Maar direct daarna scoort Richano zelf met een mooi schot nadat hij de uittrap van de keeper opving.
De wedstrijd is afgelopen en de prima eindstand van 1-7 mag er zijn. Top gedaan hoor allemaal. En op naar volgende week. De DWO derby tussen de JO8-2 en de JO8-1. We hopen op veel publiek want het beloofd een spannende wedstrijd te worden.

Subcategorieën

ad_volvoniham-130x100ad_mulder_naai-130x100sponsor 130x100 blinkersponsor 150x120 mrtpad_w-van-den-heuvel-130x100ad_passendhypotheekadvies-130x100