s.v. DWO is opgericht in 1939 en ligt op een schitterende locatie in het Zoetermeerse Westerpark. De vereniging beschikt in totaal over zeven speelvelden waarvan vier kunstgrasvelden met verlichting, zodat er het gehele seizoen vrijwel onbeperkt getraind en gespeeld kan worden. Lees meer...


moduleheader-nieuws-transp

Zoeken

moduleheader dwoagenda nobg
(klik)


moduleheader-evenementen-transp

2 april 2018
D Toernooi (JO13)


10 mei 2018
Vrouwen en
meiden
toernooi


21 mei 2018
E Toernooi (JO11)


2 juni 2018
F Toernooi (JO9)


2 juni 2018
F Toernooi (JO8)


2 juni 2018
Mini Pupillen
Toernooi (JO7)

 9 juni 2018

International Westerpark Trophy


16 juni 2018
C Toernooi (JO15)


23 juni 2018
Clubgevoel
voetballen, koken,
eten en feest

clubgevoel2018 logo


banner facebook noframe
 
 
soccerstars250x250
 
calibris-bord1
 
knvb qa
 

 

moduleheader-normenwaarden-transp
moduleheader-huishoudelijkreglement-transp
moduleheader-statuten-transp

Jeugd Onder 9

Het was een vroegertje deze keer... Na een rit van bijna 40 min. Kwamen we om 8.00u aan in het Westland.  Gelukkig was het lekker weer, dus hoefden de ouders niet te bibberen langs de zijlijn. 

We begonnen goed aan de partij. Na een aantal opgelegde kansen, wist Matthew de 0-1 in de touwen te leggen. Door deze vroege goal dachten we dat we een leuke pot gingen spelen. We speelden goed over en de tegenstander wist even niet waar ze het moesten zoeken.

Helaas gaven we daarna het initiatief uit handen en kreeg de tegenstander de overhand in het veld. De tegenstander kwam er elke keer goed uit met veel mensen en kwamen keer op keer vrij voor de keeper. Dit resulteerde in veel goals tegen en daar konden wij niet onderuit voetballen. Met name stond onze spits teveel alleen voorin, waardoor Hij niet veel kon uitrichten en stond onze verdediging niet kort genoeg op de aanvallers van de tegenstander.

Ik denk dat we na de goede resultaten van voor de winterstop bij wat sterkere tegenstanders zitten. Maar het was weer goed om te zien hoe goed dit team met tegenslag om kan gaan en op een positieve manier blijft spelen. Dit is natuurlijk het allerbelangrijkste!

Eindstand kwam uiteindelijk op 8-1. Weer wat geleerd en hopelijk volgende keer meer succes!

De eerste wedstrijd na de winterstop mochten we uit tegen Nootdorp. De meeste van de tegenstander waren een kop groter, waardoor ik mij afvroeg hoe oud die waren of wat ze te eten krijgen😁. We begonnen goed en Nigel maakte al snel de 0-1. Helaas kregen we snel de 1-1 te verwerken en vervolgens de 2-1. Ondanks hun fysieke overwicht bleven we gevaarlijk voorin en door goed overspelen kon Nigel er 2-2 van maken. Leuk om te zien dat dingen van de training in de praktijk gebracht worden.

Het was erg koud en nat en je zag dat het best lastig was voor de kids om warm te blijven.  Wellicht kwam daardoor een wat mindere periode waarin we wat minder bewogen in het veld en daardoor 4 goals tegen kregen. Toen was de wedstrijd wel een beetje gespeeld, maar toe het zonnetje weer wat meer doorkwam gingen we ineens ook weer een stuk beter spelen. We kregen weer een overwicht en maakte in het laatste deel nog een goal, waardoor de eindstand op 6-3 kwam. De afwezigheid van Milan in de goal is goed opgevangen door Noah, Eldgie, Lyam, Jill en Hamza. Allemaal goed gekeept! 

De penalty serie ging ook erg goed voor ons. Wij scoorden ze allemaal en kregen er slechts 1 tegen.Jo9 5 10 02 2018 1Jo9 5 10 2 2018 2

 

Het was een koude en mistige ochtend toen we verzamelde voor de wedstrijd tegen Stompwijk. De mist was aangevroren op het veld en dit maakte het wat lastig bespeelbaar. Gelukkig had iedereen zich warm aangekleed en konden we lekker voetballen.

We begonnen goed en lieten zien dat wij de betere ploeg waren. Nigel was weer terug van zijn langdurige blessure en had er ook duidelijk zin in. Wij kregen heel veel kansen en mogelijkheden, maar de bal viel iedere net niet goed. De tegenstander deed er alles aan om wat terug te doen, maar uiteindelijk werden wij beloond voor het overwicht en maakte Nigel de 0-1. Toen was de ban gebroken en konden we doordrukken met de 0-2 van Noah.

Wel moeten we blijven letten op de standaard zaken, zoals niet terugspelen of door het midden uitverdedigen. Ook liepen we soms met wat teveel mensen voor de bal. Hierdoor kregen wij ook de 1-2 tegen. 

Uiteindelijk stelde wij als team weer orde op zaken en bepaalde Nigel de eindstand op 1-3. Dit was weer een leuke partij en een verdiende overwinning. Ik heb weer hele goede dingen gezien en kunnen weer verder bouwen aan de details en vastigheden in het spel. 

 Jo9 5 2 12 17 1

Jo9 5 2 12 17 2

Jo9 5 2 12 17 3

Vandaag de thuiswedstrijd tegen JSZ . We hadden precies genoeg spelers deze week. Door verschillende redenen miste we Nigel (pols blessure) , Eldgie (ziek) en Jill (afwezig). Na het warmlopen begonnen we voortvarend aan de wedstrijd. Het spel liep zoals we kunnen spelen en we hielden ons aan het positie spel. Al snel betaalde dat uit in een doelpunt van Noah. Dat was het moment om door te drukken en dat deden we ook. De 2-0 was van Hamza en snel volgde de 3-0 van Noah. Toen dachten we dat we er al waren en lieten we de wedstrijd uit onze handen glippen. Al snel stond het 3-3. We probeerde ons nog terug te knokken door hard te werken. Maar het bleef 3-3 na de eerste helft. Tijdens de korte break probeerde we de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. En dat betaalde zich kort na rust uit met een doelpunt van Hamza . We stonden weer voor. Maar ook de tegenstander gaf niet op. Snel werd het 4-4 en de 4-5 gemaakt. Het is mooi om te zien dat ondanks het niet liep zoals we kunnen spelen, en ook de eerste 5 minuten hadden laten zien, knokte we ons toch weer terug naar 5-5. Helaas konden we niet doordrukken en op het eind van de wedstrijd kregen we helaas nog 2 doelpunten tegen. Eindstand 5-7.

Jo9 5 25 11 2017 1

Een wedstrijd tegen DSO is natuurlijk altijd extra leuk en spannend. Die wil je altijd winnen. Helaas liep het deze keer anders, al doet de uitslag geen recht aan de wedstrijd.

Het was al snel duidelijk dat het een lastige pot zou worden. Veel jongens van de tegenstander waren een kop groter en konden ook aardig ballen. Echter lieten wij ons niet van de wijs brengen en bleven goed verdedigen en probeerden er via de zijkant uit te komen. Helaas verloren we soms de bal in de opbouw en dan stonden er 3 man van de tegenstander de bal op te wachten. Op die manier konden ze een voorsprong opbouwen van 4-0.

Na de eerste break en wat aanwijzingen van de coach gingen we volle bak ervoor om er toch nog wat van te maken. We zetten ze vol onder druk en Eldgie maakte na goed doorzetten de 4-1. Helaas liepen we daarna weer een aantal keer in het mes en bouwde DSO de voorsprong uit naar 7-1. 

Het was heel knap van ons om te zien dat we de koppies niet lieten hangen. We bleven gewoon voetballen en goed overspelen. Hamza beloonde dat harde werken met de 7-2. Dat DSO de voorsprong verder uitbouwde en de eindstand uiteindelijk al counterend op 11-2 zette, mocht de pret niet drukken. Wij hebben geprobeerd de wedstrijd te maken en vooruit te voetballen. Daar mogen we heel trots op zijn. Ondanks de nederlaag hebben ze als team weer veel geleerd en nemen die bagage mee voor de volgende keer!

Jo9 5 18 11 2017 1

We mochten weer thuis spelen en dit keer was Bernardus de tegenstander. Ik was naast spelbegeleider ook coach, dus dat was af en toe schakelen. Zeker met deze pot!

De tegenstander begon fel aan de wedstrijd en kregen een aantal grote kansen die ze misten. Daar kwamen we goed mee weg. Uiteindelijk viel de 0-1 toch, maar gelukkig lieten we ons niet van de wijs brengen. Hamza maakte vervolgens "gewoon" weer gelijk.

Daarna speelden we wat slordiger. We stonden te vaak met z'n allen diep en daardoor werd het 1-2, 1-3 en ook nog eens 1-4. Ook waren wat opstootjes in het veld over en weer en moest ik een paar keer ingrijpen om de boel te sussen en uit te leggen dat we niet moesten vergeten plezier te maken met z'n allen. Ondanks de achterstand bleven we gewoon ons ding doen en dat is lekker voetballen! We toonden onze veerkracht en Noah maakte de verdiende 2-4. We drukten door en Hamza beloonde zijn goede spel en inzet met de 3-4 en ook de 4-4. Ook Lyam liet ons juichen toen we zelfs voorkwamen met 4-5. Helaas had Bernardus het laatste woord met de 5-5, maar iedereen kon volgens mij prima leven met die uitslag.

Het was een spannende pot tot het einde en wil mijn complimenten maken aan de ouders van beide partijen die ondanks de spanning positief bleven aanmoedigen!

Jo9 5 11 11 2017 1

Het was een mooi voetbal weertje voor onze thuis wedstrijd tegen Soccer Boys. Eigenlijk had het Soccer Girls kunnen zijn, want we stonden tegen meiden 😊. Iedereen had er weer zin in en ook de tegenstander met aanhang droeg bij aan een positieve sfeer. Ook Nigel was er om ons te supporten, ondanks zijn blessure. Hopelijk is hij er snel weer bij!

We gingen van start en al snel bleek dat wij toch wel een maatje te groot waren voor deze dames.   Lyam tekende voor de 1-0 en Hamza maakte de 2-0 en 3-0. Achterin hadden Eldgie en Matthew het weer goed onder controle en als Soccer Boys er toch door kwam, straalde Milan veel zekerheid uit in de goal. Noah dribbelde er ook lekker doorheen en hij maakte de 4-0 en 5-0. We stonden positioneel aardig goed en wisten elkaar goed te vinden met mooie passen en voorzetten.  Lyam maakte de 6-0 en de 7-0. De tegenstander bleef vol goede moed voetballen, maar wij waren te goed. Op verzoek van de tegenstander  hebben we zelfs nog even hen met 7 spelers laten spelen. Normaal doen we dat niet, maar voor deze keer streken we met de hand over het hart. Noah tekende voor de 8-0 en Matthew had het laatste woord met de 9-0. 

Al met al weer een hele leuke en sportieve pot gezien. Op naar de volgende!

Jo9 5 4 11 17 1

Subcategorieën

ad_volvoniham-130x100ad_mulder_naai-130x100sponsor 130x100 blinkersponsor 150x120 mrtpad_w-van-den-heuvel-130x100ad_passendhypotheekadvies-130x100