s.v. DWO is opgericht in 1939 en ligt op een schitterende locatie in het Zoetermeerse Westerpark. De vereniging beschikt in totaal over zeven speelvelden waarvan vier kunstgrasvelden met verlichting, zodat er het gehele seizoen vrijwel onbeperkt getraind en gespeeld kan worden. Lees meer...


moduleheader-nieuws-transp

Zoeken

moduleheader dwoagenda nobg
(klik)


moduleheader-evenementen-transp

2 april 2018
D Toernooi (JO13)


10 mei 2018
Vrouwen en
meiden
toernooi


21 mei 2018
E Toernooi (JO11)


2 juni 2018
F Toernooi (JO9)


2 juni 2018
F Toernooi (JO8)


2 juni 2018
Mini Pupillen
Toernooi (JO7)

 9 juni 2018

International Westerpark Trophy


16 juni 2018
C Toernooi (JO15)


23 juni 2018
Clubgevoel
voetballen, koken,
eten en feest

clubgevoel2018 logo


banner facebook noframe
 
 
soccerstars250x250
 
calibris-bord1
 
knvb qa
 

 

moduleheader-normenwaarden-transp
moduleheader-huishoudelijkreglement-transp
moduleheader-statuten-transp

07-10-17 Competitiewedstrijd s.v. DWO 1 – v.v. WDS 1. Ruststand : 2 – 1; Eindstand: 5 – 1

Vandaag was het een grijze en natte dag in het herfstachtige Westerpark. Omdat het grasveld was afgekeurd werd er uitgeweken naar een kunstgrasveld. De neutronen korrels van Jacobse en van Es hebben hun werk goed gedaan. Het veld lag er prima bij na de vele regenval van de afgelopen uren. De tegenstander van vandaag was v.v. WDS (Waarder Driebruggen Samen) uit Driebruggen. WDS werd in 1948 opgericht.

Aan de hand met de meisjes onder 11 jaar, het DWO jeugdelftal van de week, kwamen onze boys het veld op. WDS stond al op het veld dus van een keurige opkomst van beide teams was helaas geen sprake. DWO kwam, net zoals Dafne Schippers kan doen sterk uit de startblokken. Ze hadden iets recht te zetten, dat bleek wel. In de 6e minuut lag de bal al in het netje achter de keeper van WDS. Een voorzet van Calvin Urgert werd ingekopt door Kevin Mbemba.
In de 16 minuut was er een prima combinatie tussen Calvin Urgert en Jeroen Farber, maar net toen Calvin een schot in gedachten had, werd de bal tot corner verwerkt door een verdediger van WDS. Een identieke situatie gebeurde twee minuten later aan de overzijde voor het doel van Jim van der Leer. Hier was het Daniel van Hek, die net op tijd de bal tot corner kon verwerken. In de 20e minuut was er een schotkans van WDS, maar de bal ging nog hoger dan de afrastering achter het doel de sloot in. Zelf halen, werd er geroepen door het publiek. Iedereen kon daar wel om lachen, ondanks de regen. In de 23e minuut komt er een voorzet van Jersylee Riley vanaf de rechterkant op Kevin. Deze neemt de bal keurig aan in de lucht om vervolgens de bal beheerst binnen te schieten. Een 2-0 stand was op dat moment meer dan verdiend.

In de minuten daarna werd de bal onder aanvoering van Casper Schutte achterin rondgespeeld om de rust te bewaren en om weer een beetje op krachten te komen want het druk zetten vergde veel energie van onze jongens. Laat WDS maar komen was op dat moment even de gedachte en de enkele spits van WDS kon niet echt druk zetten om het rondspelen van DWO te ontregelen. Daarna waren er nog enkele goede aanvallen van DWO, maar het beslissende schot bleef uit. Tot aan de rust uitspelen zou je zo zeggen maar WDS maakt in de 44ste minuut de anschlusstreffer. De in buitenspel lopende linksbuiten van WDS ontvangt de bal en kruist slim voorlangs bij onze verdediger. Een voorzet volgt, die hard wordt binnen geschoten. Niet fijn als je net voor rust een tegentreffer moet incasseren. Ruststand 2 – 1.

Het eerste gevaarlijke wapenfeit was in de 48e minuut voor WDS. Een prima lage voorzet werd door twee WDS spelers gemist. Daar kwam DWO erg goed weg. Een minuut later wordt het 3-1. Een voorzet van Floyd Persson wordt goed diagonaal ingekopt door Kevin. Keeper is natuurlijk kansloos. Dat is nummer drie voor Kevin. WDS geeft zich echter nog niet gewonnen. Onder aanvoering van de goed spelende Lourens Uiterwijk, (rugnummer 11) trekt WDS weer ten aanval. In de 52ste minuut haalt een WDS speler loeihard van 8 meter uit op het goal van DWO, maar de bal wordt uitstekend geblokkeerd door onze goalie Jim. In de rebound gaat de bal vervolgens loeihard over. Een belangrijke redding door Jim in deze fase van de wedstrijd.
De commentator van omroep Gouwestad ziet een penalty tot stand komen in het voordeel van DWO. Marwan Moradi wordt in het strafschopgebied in de heupzwaai genomen na een prima steekpass van Joep Roovers. De penalty, die wordt genomen door Jeroen Farber gaat over de dwarslat en levert, om in rugbytermen te spreken, een driepunter op. Ook dit had een belangrijk moment in de wedstrijd kunnen zijn. Maak je deze strafschop dan wordt het 4 -1 en dan gooi je de wedstrijd op slot. In de 61ste minuut schiet een WDS speler na een doorkopbal hoog over. Een soort drop-goal, die ook voor WDS een driepunter oplevert. Zo is de stand weer gelijk. In de 63ste minuut is het Jersylee, die bijna uit stand net naast schiet. Twee minuten later geeft Joep een schitterende steekpass op Calvin, die een voorzet geeft, waarna de bal in tweede instantie terechtkomt bij Kevin die zijn vierde doelpunt van de wedstrijd maakt. Een uitstekende prestatie. Kevin neemt direct de leiding in het topscorers klassement.

Joep Roovers krijgt in deze fase van de wedstrijd meer ruimte. Zijn directe tegenstander kan het allemaal niet meer belopen. En dan is Joep in zijn element en kan hij de ene na de andere pass verzenden. In de 71ste minuut is er een snelle aanval over rechts via Kevin. De voorzet volgt op Jeroen die met een simpele beweging de keeper uitspeelt en binnen schiet. In de laatste 10 minuten met Lars Piersma voor Joep is het net de attractie Rollercoaster in Euro Disney met muziek van Aerosmith. DWO krijgt kans op kans om de voorsprong verder uit te bouwen, maar slordigheden en het ontbreken van killersmentaliteit sluipen in het spel van DWO. Niet geheel onlogisch natuurlijk. Maar we weten inmiddels allemaal, inclusief Dick Advocaat, hoe belangrijk het doelsaldo kan zijn. Eindstand 5-1.

Concluderend is dat we vandaag verdiend hebben gewonnen. Proficiat mannen. Druk zetten met gretig en snel combinatie voetbal. Man of the match is Kevin Mbemba met vier treffers en een assist. De wijzigingen in de opstelling hebben goed uitgepakt. Dicenzo Tjin en Daniel van Hek prima gedaan. DWO 1 heeft vandaag gewonnen en is van die akelige nul punten op de ranglijst verlost.
Op 14 oktober speelt DWO 1 een uitwedstrijd om 14.30 uur tegen v.v. DSVP uit Pijnacker.

za1 2017 10 07 1 kevinKevin Mbemba: vier goals en een assist!

za1 2017 10 07 2

za1 2017 10 07 3

za1 2017 10 07 4

za1 2017 10 07 5

ad_volvoniham-130x100ad_mulder_naai-130x100sponsor 130x100 blinkersponsor 150x120 mrtpad_w-van-den-heuvel-130x100ad_passendhypotheekadvies-130x100

Voetballen in Zoetermeer doe je bij DWO!