s.v. DWO is opgericht in 1939 en ligt op een schitterende locatie in het Zoetermeerse Westerpark. De vereniging beschikt in totaal over zeven speelvelden waarvan vier kunstgrasvelden met verlichting, zodat er het gehele seizoen vrijwel onbeperkt getraind en gespeeld kan worden. Lees meer...


moduleheader-nieuws-transp

Zoeken

moduleheader dwoagenda nobg
(klik)


moduleheader-evenementen-transp

10 mei 2018
Vrouwen en 
meiden
toernooi 


21 mei 2018
E Toernooi (JO11)


2 juni 2018
F Toernooi (JO9)


2 juni 2018
F Toernooi (JO8)


2 juni 2018
Mini Pupillen
Toernooi (JO7)

 9 juni 2018

International Westerpark Trophy


16 juni 2018
C Toernooi (JO15)


23 juni 2018
Clubgevoel
voetballen, koken,
eten en feest

clubgevoel2018 logo


banner facebook noframe
 
 
soccerstars250x250
 
calibris-bord1
 
knvb qa
 

 

moduleheader-normenwaarden-transp
moduleheader-huishoudelijkreglement-transp
moduleheader-statuten-transp

 27-01-18 Competitiewedstrijd s.v. DWO 1 – LSVV’70. Ruststand: 3 – 0: Eindstand: 3 – 1.

 Vandaag werd voor DWO de laatste competitiewedstrijd van de heen ronde tegen LSVV’70 (LSVV) uit Leiden gespeeld. LSVV staat voor de Leidse Studenten Voetbal Vereniging.

Het elftal van vandaag bestond nog uit 4studerende studenten terwijl de rest van het team al was afgestudeerd of was uitgestudeerd. Een deel van deze oud studenten wonen inmiddels in Amsterdam of zijn blijven hangen in de studentenstad. 

We waren benieuwd hoe de jongens van Arie van der Padt de feestdagen en de tegenvallende resultaten in de oefenwedstrijden zijn doorgekomen nu het weer echt om de te verdelen prijzen gaat. Konden onze jongens een positieve voortzetting geven aan het goede spel voorafgaand aan de zogenaamde winterstop? De wedstrijdbal werd gesponsord door Bakker Sport 2000 en onze pupil van de week was Ennes Azariou, van JO13-1.

 

DWO, zonder de vaste krachten Floyd Persson en Jersylee Riley bij aanvang in de basis, begonnen in een zonnige ambiance aan de wedstrijd.  In de 3e minuut is het LSVV wat een grote mogelijkheid krijgt op een voorsprong. Een dieptebal valt in de ruimte tussen de verdediging en goalie Jim van der Leer in. Jim weet de speler aan de bal naar buiten te drijven waarna het schot van de betrokken LSVV speler in het zijnet belandt. Drie minuten later volgt een voorzet van de Kevin Mbemba op Wouter van Ginkel, die in zijn draai zijn schot geblokt ziet worden door een verdediger van LSVV. In de 10e minuut krijgt LSVV een vrije trap op de helft van DWO wat gelukkig geen tegendoelpunt opleverde. 

 Za1 2018 01 27 4

Het baltempo moest omhoog, dat was wel duidelijk. Een vrije trap in de 12e minuut werd door Wouter van Ginkel slecht ingeschoten en belandde in de Leidse muur. Jeroen Farber was voor de nummer 5 van LSVV een moeilijk te pakken prooi en Jeroen leverde in de eerste helft de ene na de andere voorzet af in het 16 meter gebied. LSVV kwam niet echt aan voetballen toe en probeerde  vervolgens in de 17e minuut om met een lob van verre afstand keeper Jim te passeren. Deze lob ging gelukkig naast het goal. Hoewel DWO meer in de aanval was had LSVV gek genoeg de betere kansen. Het tiki-taka voetbal binnen de 16 meter van FC Barcelona levert altijd ooie doelpunten op. Zo werd ook de 1 – 0 voorsprong afkomstig van de voet van Wouter Bakker ingeluid. Prachtig combinatiespel tussen Jeroen Farber en Wouter Bakker leverde uiteindelijk een doelpunt op voor DWO door een schot in de verre hoek. LSVV was niet onder de indruk van dit negatieve studiepunt en was in de 22ste minuut vlakbij de gelijkmaker, maar door kordaat verdedigen van Daniel van Hek was het gevaar van deze aanval geweken.

 

Hierna schakelde de thuisploeg naar een hogere versnelling wat direct resulteerde in de 2 – 0 voorsprong. Een voorzet van Jeroen Farber wordt na de kluts in het strafschopgebied uiteindelijk door een LSVV speler ongelukkig getoucheerd waarop de bal in eigen doel belandde. Joep Roovers, de jongste speler in het veld had in de 35ste minuut nog een mooie kapbeweging in huis waarna zijn schot echter hoog over het doel van Thomas Waasdorp ging. Vlak voor rust kwam dan toch weer een beloning van deze goede fase in de eerste helft. Een voorzet van Jeroen bereikte Kevin Mbemba, deze werd in een duel van de bal geduwd. De afvallende bal werd met een bekeken
schuiver door Joep Roovers binnengetikt. Een 3 – 0 voorsprong met de rust waren de harde cijfers.

 

Na rust geen wijzigingen aan de zijde van DWO. Van twee veelbelovende aanvallen van DWO in de eerste tien minuten werd het eindschot echter over het doel geschoten. Daarna kan DWO het goede spel niet meer vasthouden en valt dan terug in het oude patroon. De passes worden onzorgvuldiger en de tegenstander neemt de regie in handen. In de 59ste minuut valt dan de verwachte aansluitingstreffer voor LSVV. Een afvallende bal na een vrije trap op de 25 meterlijn wordt met een goed schot over keeper Jim geschoten. DWO geeft wel direct een reactie op dit tegendoelpunt door in de daarop volgende drie aanvallen,  twee keer een volley af te  vuren op het doel van LSVV en in de derde aanval schiet Jeroen Farber tussen de palen waar keeper Thomas Waasdorp de grootste moeite mee had om de bal tot corner te verwerken. Medio de tweede helft betraden Jersylee Riley het veld, vanwege een blessure van Joep Roovers en Dylan Flohr voor Marwan Moradi. Diezelfde Jersylee Riley krijgt in de 82ste minuut een grote kans als hij door een sublieme steekpass van Kevin Mbemba opeens in een 1 op 1 situatie voor de keeper wordt gepositioneerd. Zijn inzet wordt goed geblokt door de keeper van LSVV. Een laatste noemenswaardige actie was een lange dribbel van Yorick Moors, te vergelijken met een afdaling van Alberto
Tomba in de reuzeslalom, die helaas na prima combinatiespel uiteindelijk werd afgevlagd voor buitenspel.

 

De heer P. Opdam floot vervolgens voor het eindsignaal vandeze sportieve wedstrijd. De toeschouwers zochten snel de warmte op in de kantine. Toen het zonnetje weg was werd het toch behoorlijk frisjes. Eindstand 3– 1.      

 

Conclusie voor vandaag is dat DWO een prima eerste helft heeft gespeeld en een 3 – 0 voorsprong op het scorebord liet zien. In de tweede helft kon men het niveau van de eerste helft bij lange na niet meer waarmaken. Doordat LSVV er conditioneel doorheen zat was het een matige tweede helft om te zien. Ondanks dat was het een verdiende overwinning. DWO klimt door deze overwinning naar een keurige vierde plek op de ranglijst.  

 

Koploper Soccer Boys is d.d. 3 februari gastheer als DWO op bezoek komt. Komt u eens kijken in Bleiswijk en moedig onze jongens aan.

 Za1 2018 01 27 1Za1 2018 01 27 2Za1 2018 01 27 3

ad_volvoniham-130x100ad_mulder_naai-130x100sponsor 130x100 blinkersponsor 150x120 mrtpad_w-van-den-heuvel-130x100ad_passendhypotheekadvies-130x100

Voetballen in Zoetermeer doe je bij DWO!