s.v. DWO is opgericht in 1939 en ligt op een schitterende locatie in het Zoetermeerse Westerpark. De vereniging beschikt in totaal over zeven speelvelden waarvan vier kunstgrasvelden met verlichting, zodat er het gehele seizoen vrijwel onbeperkt getraind en gespeeld kan worden. Lees meer...


moduleheader-nieuws-transp

Zoeken

moduleheader dwoagenda nobg
(klik)


moduleheader-evenementen-transp

2 april 2018
D Toernooi (JO13)


10 mei 2018
Vrouwen en
meiden
toernooi


21 mei 2018
E Toernooi (JO11)


2 juni 2018
F Toernooi (JO9)


2 juni 2018
F Toernooi (JO8)


2 juni 2018
Mini Pupillen
Toernooi (JO7)

 9 juni 2018

International Westerpark Trophy


16 juni 2018
C Toernooi (JO15)


23 juni 2018
Clubgevoel
voetballen, koken,
eten en feest

clubgevoel2018 logo


banner facebook noframe
 
 
soccerstars250x250
 
calibris-bord1
 
knvb qa
 

 

moduleheader-normenwaarden-transp
moduleheader-huishoudelijkreglement-transp
moduleheader-statuten-transp

17-02-18 Competitiewedstrijd v.v. WDS 1  - s.v. DWO 1.  Tussenstand: 2 – 0; Ruststand : 2 – 1; Eindstand:  2 – 2

In een zonnige ambiance werd vandaag op sportcomplex Wierickweide de wedstrijd gespeeld tegen v.v. WDS  (Waarder Driebruggen Samen) uit Driebruggen. WDS werd in 1948 opgericht. Waarder staat vooraan omdat de drie oprichters alle drie uit Waarder kwamen. Voor de verenigingskleuren werden zwart en wit gekozen omdat iedereen in de tijd van oprichting wel een zwarte broek en een wit T-shirt had. Zonder de drie vaste krachten Wouter Bakker (ziek), Wouter van Ginkel (geblesseerd) en Jersylee Riley (geschorst) floot scheidsrechter, de heer Broeckaert voor het beginsignaal.

Op een hobbelige grasmat, niet te vergelijken met de grasmat in het Emirates Stadium, begon DWO zwak aan de eerste helft. Trainer/coach Arie van der Padt had voor de wedstrijd nog tegen zijn jongens gezegd dat WDS erin zou kleunen na de 6-2 nederlaag van vorige week. Dat gebeurde dan ook waar al na drie minuten een gemene vertreding werd gemaakt op Casper Schutte. Onder aanvoering van de beste man bij WDS, Lourens Uiterwijk komt WDS in de 12e minuut op een 1 – 0 voorsprong. In een spelsituatie waarin gerend werd naar de bal door keeper Jim van der Leer en een aanvaller van WDS kon Jim van der Leer de bal niet fatsoenlijk veilig spelen waarna een aanvaller van WDS raak schoot voordat één van onze verdedigers de inzet nog kon blokken. Lourens Uiterwijk met rugnummer 11 schiet vervolgens een paar minuten later in de handen van de verder uitstekend keepende Jim van der Leer.Za1 2018 02 17 1

De eerste doelpoging aan DWO zijde is pas na een kwartier spelen van Kevin Mbemba maar zijn schot gaat voorlangs. Doordat een DWO speler niet meeloopt met zijn directe man is het wederom de nummer 11 die na een actie toch nog een voorzet kan geven die  wordt binnengetikt door een WDS aanvaller. DWO is duidelijk met een verkeerde instelling naar Driebruggen gereden. Een grote mate van onderschatting. We wassen dat varkentje uit de polder wel eventjes. Op de hobbelige grasmat moet de balaanname wel goed zijn als je voetballend ten aanval wil gaan. Maar soms moet je op een hobbelige grasmat vechtend ten aanval gaan en toch wat vaker de lange bal spelen.

Na ruim een half uur spelen heeft WDS al meerdere kansen gekregen en DWO nog maar één kans. Een wapenfeitje komt er als uit een corner van Joep Roovers het schot van Marwan Moradi voorlangs het doel gaat van keeper Jan Boerefijn van WDS. De drie vaste krachten worden op dat moment duidelijk gemist. Een stukje rust ontbrak in het jonge team van DWO. De belangrijke aansluitingstreffer komt er als een corner van Joep Roovers richting tweede paal gaat waar Kevin Mbemba verwoestend uithaalt in de verre hoek. Tussenstand 2 – 1. In de slotfase van de eerste helft dringt DWO aan en meerdere schoten van o.a. Marwan Moradi en Kevin Mbemba worden door de achterhoede van WDS met meer geluk dan wijsheid tegen gehouden. Als de rook na dit offensief van het blauwe leger  tegen het witte leger is opgestegen liggen er twee verdedigers van WDS geblesseerd op de grond met balafdrukken op hun lichaam. De goed spelende Kevin Mbemba schiet in een laatste aanval voor rust voorlangs. Ruststand 2 – 1.                           

Arie van der Padt wijst zijn jongens in de rust op hun tekortkomingen in de uitvoering van hun spel en geeft zijn jongens aanwijzingen mee om het tij in de tweede helft te keren. Keanu Poule vervangt de aan zijn knie geblesseerde Joep Roovers. DWO komt gedreven uit de kleedkamer. In de eerste vijf minuten na rust heeft DWO al meer aanvallen laten zien dan in de gehele eerste helft. Onder aanvoering  van de sterk spelende Daniel van Hek, Marwan Moradi en Kevin Mbemba geven de elf van DWO gas naar voren en de éne aanval volgt de andere op. WDS kan de bal alleen nog maar naar voren schieten waar onze verdediging wel alert op moet blijven.

De druk op het doel van DWS wordt groter en groter. Dat betaalt zich uit in de 68ste minuut. Na een DWO voorzet wordt de afvallende bal grandioos door Keanu Poulo in de kruising geschoten. Tussenstand 2 -2. De wil in het gehele team van DWO om de winnende treffer te maken was duidelijk aanwezig. DWO is aan het beuken op de deur. De deur omringt door drie grote witte ijzeren deurposten. Fantastisch om te zien. Hou die power mannen, roept keeper Jim van der Leer zijn veldspelers toe. Vlak daarna is het wederom Kevin Mbemba die snoeihard op de linker deurpost schiet. De sleutel heeft keeper Jan Boerefijn maar de deur van WDS staat op barsten. Jeroen Farber schiet in een volgende aanval de bal helaas over het doel. De bal mag er gewoon niet in voor de op dat moment welverdiende winnende treffer. We naderen het einde van de wedstrijd. WDS mist in de slotfase gelukkig ook nog een dot van een kans. Eindstand 2 -2.

Conclusie is dat we vandaag een zwakke eerste helft hebben gezien afgewisseld met een sterke tweede helft. Al onze jongens hebben geknokt, hun longen uit hun lijf gelopen. Knap is dan ook de prestatie om terug te komen vanuit een achterstand. Jammer dat DWO vandaag niet de winnende treffer kon maken. Ondanks dit gelijke spel is DWO opgeklommen naar een tweede plek op de ranglijst. Proficiat mannen.    

DWO is 24 februari vrij. DWO oefent 3 maart om 12.00 thuis tegen v.v. Naaldwijk. Na de voorjaarsvakantie hervat DWO op 10 maart de competitie met een thuiswedstrijd om 14.30 uur tegen Leiden.  Komt u eens langs en moedig onze jongens aan.

Za1 2018 02 17 2

Za1 2018 02 17 3

ad_volvoniham-130x100ad_mulder_naai-130x100sponsor 130x100 blinkersponsor 150x120 mrtpad_w-van-den-heuvel-130x100ad_passendhypotheekadvies-130x100

Voetballen in Zoetermeer doe je bij DWO!