s.v. DWO is opgericht in 1939 en ligt op een schitterende locatie in het Zoetermeerse Westerpark. De vereniging beschikt in totaal over zeven speelvelden waarvan vier kunstgrasvelden met verlichting, zodat er het gehele seizoen vrijwel onbeperkt getraind en gespeeld kan worden. Lees meer...


moduleheader-nieuws-transp

Zoeken

moduleheader dwoagenda nobg
(klik)


moduleheader-evenementen-transp

2 april 2018
D Toernooi (JO13)


10 mei 2018
Vrouwen en
meiden
toernooi


21 mei 2018
E Toernooi (JO11)


2 juni 2018
F Toernooi (JO9)


2 juni 2018
F Toernooi (JO8)


2 juni 2018
Mini Pupillen
Toernooi (JO7)

 9 juni 2018

International Westerpark Trophy


16 juni 2018
C Toernooi (JO15)


23 juni 2018
Clubgevoel
voetballen, koken,
eten en feest

clubgevoel2018 logo


banner facebook noframe
 
 
soccerstars250x250
 
calibris-bord1
 
knvb qa
 

 

moduleheader-normenwaarden-transp
moduleheader-huishoudelijkreglement-transp
moduleheader-statuten-transp

10-03-18 Competitiewedstrijd s.v. DWO 1 – Leiden 1. Ruststand: 2 – 0: Eindstand: 3 – 0.

Vandaag werd de eerste competitiewedstrijd gespeeld na het inhaalweekend en de beide zaterdagen van de voorjaarsvakantie. Een periode waar in o.a. de Olympische Winterspelen in PyeongChang tot zijn einde kwam, waar in onze regio gevoelstemperaturen waren te meten van minus 16 graden en waar in voetballand Italië werd opgeschrikt door het onverwachtse overlijden van Davide Astorio.

Na de knappe 2-3 uitzege van afgelopen dinsdag in de Haaglandencup tegen Gr. Willem II VAC waren we benieuwd hoe de jongens van Arie van der Padt de draad weer zouden oppakken in het vervolg van de competitie.

Pupil van de week was Emilio Veugelers van JO13-2 en de wedstrijdbal werd gesponsord door Fast Tools B.V.

Zonder de vaste krachten Wouter Bakker, Daniel van Hek en Casper Schutte, die moest afhaken tijdens de warming up, slaagde trainer/coach Arie van der Padt er weer in om een prima elftal neer te zetten. Uit zijn hoge hoed toverde Arie van der Padt een verrassend centraal duo. DWO begon in tegenstelling tot de uitwedstrijd tegen WDS goed en geconcentreerd aan de wedstrijd. In de 3e minuut wordt, uit een corner genomen door Joep Roovers, door Jordy Spruit op het doel gekopt waar de keeper van Leiden nog net zijn vingertoppen tegen aan kon zetten. Vijf minuten later volgt er een voorzet van Floyd Persson waaruit Wouter van Ginkel een schot lost op het doel van Leiden, maar keeper Andy van der Meulen van Leiden weet zijn inzet te toucheren. Een lekker begin voor deze keeper.

Het eerste wapenfeitje komt in de 9e minuut van Leiden. Leiden, dat naar Zoetermeer is gekomen voor een punt want het voetbalde in een 5-3-2 opstelling. In de 11e minuut is het Dicenzo Tjin, die zijn schot of was het een voorzet, na miscommunicatie in de verdediging van Leiden in de verre hoek van het doel ziet belanden. Tussenstand 1 – 0. Deze goal doet een beetje denken aan de gelijkmaker van Nederland tegen Brazilië tijdens de WK 2010 in Zuid Afrika waar ook een miscommunicatie was op de voorzet van Wesley Sneider tussen de keeper Julio Cesar en Felipe Melo. In de 13e minuut is het even schrikken voor de DWO aanhang als een verkeerde terugspeelbal bijna keeper Jim van der Leer in de problemen brengt. In de 15e minuut wordt een corner van Joep Roovers schitterend gekopt door Wouter van Ginkel, maar deze gaat helaas naast het goal. Kevin Mbemba laat in de 17e minuut een mooi stukje slalom zien wat erg veel gelijkenis vertoonde met de Oostenrijker Marcel Hirscher.

De 2- 0 volgt uit een voorzet van Dicenzo Tjin waarna Wouter van Ginkel de bal, nog voordat deze de grond raakte, aantikte en daarmee keeper Andy van der Meulen wist te passeren. Na een corner van Leiden begon Dylan Flohr aan een indrukwekkende dribbel maar de eindpass op de meegelopen Kevin Mbemba kwam jammer genoeg niet aan. Jeroen Farber loste twee minuten later van 30 meter een droog, strak schot recht in de handen van de keeper. Leiden kwam sporadisch nog voor het goal van DWO waar keeper Jim van der Leer de schoten makkelijk kon vangen. Vlak voor rust heeft dezelfde Jim van der Leer een fantastische redding als balverlies van de goed voetballende Marwan Moradi direct voor gevaar zorgt in de verdediging bij DWO. Leiden is gevaarlijk door onverwacht balverlies van DWO. Ruststand 2 – 0.

Direct na rust is het bij de eerste de beste aanval meteen raak voor DWO. Kevin Mbemba scoort na een pass van Jersylee Riley  met een beheerst en bekeken lobje.  In de 51ste minuut volgt er na een goede interventie van Jim  van der Leer een voorzet van Kevin Mbemba, maar door de snelle omschakeling was er nog niemand van DWO ter plekke. Een directe vrije schop vanaf elf meter volgt er na een aangeschoten handsbal op de handen van een DWO verdediger. Keeper Jim van der Leer weet, a la Tim Krul, de penalty te stoppen. Za1 2018 03 10 3

Een belangrijke actie want DWO haalde het niveau van de eerste helft niet meer. Een tweede goede redding van Jim van der Leer volgt er in de 66ste minuut op een inzet van een aanvaller van Leiden. Nog geen 4 minuten later stompt Jim van der Leer een inzet stijlvol over het goal.  De ingevallen Keanu Poulo ziet zijn inzet buitenkant paal gaan na een voorzet van Wouter van Ginkel. Dat had zijn moment kunnen zijn. Een laatste noemenswaardige actie is er van Kevin Mbemba. Hij ontdoet zich op sublieme wijze van zijn directe tegenstander. Inmiddels daalde er een enkele spetter neer op aarde. De scheidsrechter, de heer O. Moussaoui, floot na negentig minuten voor het eindsignaal. Eindstand 3 – 0.   

Conclusie voor vandaag is dat DWO een zakelijke en degelijke overwinning heeft behaald. DWO verstevigt door deze overwinning zijn tweede plek op de ranglijst.  

BSC ’68’ is d.d. 17 maart gastheer als DWO op bezoek komt. We verwelkomen u dan graag om onze jongens aan te moedigen in deze belangrijke uitwedstrijd.

Za1 2018 03 10 1

Za1 2018 03 10 2

Za1 2018 03 10 4

ad_volvoniham-130x100ad_mulder_naai-130x100sponsor 130x100 blinkersponsor 150x120 mrtpad_w-van-den-heuvel-130x100ad_passendhypotheekadvies-130x100

Voetballen in Zoetermeer doe je bij DWO!