s.v. DWO is opgericht in 1939 en ligt op een schitterende locatie in het Zoetermeerse Westerpark. De vereniging beschikt in totaal over zeven speelvelden waarvan vier kunstgrasvelden met verlichting, zodat er het gehele seizoen vrijwel onbeperkt getraind en gespeeld kan worden. Lees meer...


moduleheader-nieuws-transp

Zoeken

moduleheader dwoagenda nobg
(klik)


moduleheader-evenementen-transp

10 mei 2018
Vrouwen en 
meiden
toernooi 


21 mei 2018
E Toernooi (JO11)


2 juni 2018
F Toernooi (JO9)


2 juni 2018
F Toernooi (JO8)


2 juni 2018
Mini Pupillen
Toernooi (JO7)

 9 juni 2018

International Westerpark Trophy


16 juni 2018
C Toernooi (JO15)


23 juni 2018
Clubgevoel
voetballen, koken,
eten en feest

clubgevoel2018 logo


banner facebook noframe
 
 
soccerstars250x250
 
calibris-bord1
 
knvb qa
 

 

moduleheader-normenwaarden-transp
moduleheader-huishoudelijkreglement-transp
moduleheader-statuten-transp

24-03-18 Competitiewedstrijd v.v. Van Nispen 1  - s.v. DWO 1.  Ruststand : 1 – 0; Eindstand:  2 – 0

Na een flits winterweekend rond het vriespunt, dat zorgde voor een ijzige oostenwind met een gevoelstemperatuur van minus 10 graden celsius werd vandaag op het mooi gelegen sportcomplex de wedstrijd gespeeld tegen v.v. Van Nispen (VN) uit de Zilk. De naam Van Nispen verwijst naar Monseigneur van Nispen (1836- 1897). Oprichter en voorzitter van de Sint Jozef Gezellenvereniging in Nederland. De voetbalclub was eerst een afdeling van deze vereniging, maar ging al snel zelfstandig verder. De heenreis richting Bollenstreek gaf een echt vakantiegevoel met zowaar een heus vakantiepark op onze route.

Een op papier en in de praktijk een belangrijke wedstrijd tegen naaste concurrent VN om plaats 2 op de ranglijst. Maar vanwege een totale off- day van het gehele team is vanwege vele redenen de van te voren gehoopte puntendeling of overwinning niet verwezenlijkt. Een collectief falen was hiervan de oorzaak.

 

DWO begon nog goed aan de wedstrijd met in de beginfase diverse aanvallen. In de zesde minuut fluit de scheidsrechter voor een overtreding na het roepen van de tekst ‘’laat maar’’. Uit de spelhervatting van deze vrije schop volgt er vanaf de linkerkant een strakke lage voorzet van VN die vervolgens wordt binnengeschoten. Tussenstand : 1 – 0. De organisatie op het moment van nemen van deze standaard situatie was bij DWO duidelijk niet op orde. In de tegenaanval die daarop volgde was het Jeroen Farber, nadat Wouter van Ginkel had teruggekopt, die zijn schot geblokt ziet worden. Nog een paar minuten later had DWO zomaar weer op gelijke hoogte kunnen komen. Een voorzet van Joep Roovers schrampte het hoofd van spits Wouter van Ginkel waardoor de bal bij de tweede paal belandde. Keanu Poulo maakt een verkeerde keuze door de bal weer met een volley terug te brengen in het 16 metergebied in plaats dat hij snoeihard had geschoten richting goal.  Desnoods snoeihard over maar probeer het een keer.

Za1 2018 03 24 1

DWO is meer in de aanval met volledige controle tot aan de 16 meterlijn. Daarna ontbrak het aan creativiteit om de verdediging van VN kapot te spelen. In de 30ste minuut komt een speler van VN  in een 1 tegen 1 situatie te staan maar vindt keeper Jim van der Leer op zijn weg door de inzet met de voet te pareren. Een tweetal gemene overtredingen met de voeten vooruit van een VN speler op Jeroen Farber en Kevin Mbemba werden door de scheidsrechter niet bestraft met een gele kaart. Uit één van deze twee directe  vrije schoppen werd de bal wel of niet tegen een arm geschoten van een speler van VN die in de muur stond? Door vervolgens de scheidsrechter hierop aan te spreken werd er al direct een vrije trap tegen gegeven wegens commentaar op de leiding. Uit de aanvallen die daarna nog volgden was de eindpass in de vorm van een voorzet niet goed. Of de bal kwam in de handen van de keeper of de verdedigers konden de bal wegkoppen. Zo’n voorzet moet een keer goed vallen op een DWO hoofd of voor de voeten van één van onze jongens maar dat bleef in deze fase en gedurende de gehele wedstrijd uit. Het spel van DWO zakte naarmate de wedstrijd vorderde af naar een matig niveau, een niveau wat we niet gewend zijn van onze jongens. Het was het vandaag duidelijk niet, verkeerde passes zo in de voeten van de tegenstander, verkeerde keuzes, te weinig druk , een te laag tempo, geen creativiteit in de 16, te weinig beweging van de buitenspelers rondom de spits, geen snelle aansluiting van de middenlinie. Ruststand 1 – 0.

Ook de tweede helft bracht niet bij DWO wat het zou moeten brengen van een ploeg die strijdt om de tweede plek. De 2 - 0 volgde in de 51ste minuut als twee, van oorsprong spelende middenvelders van DWO, er van uit gingen dat de andere de bal wel zou verdedigen en vice versa, zodat een VN speler vrije doortocht had richting het goal van DWO en scoorde. Vier minuten later komt Jeroen Farber net een paar passen te kort om eerder bij de bal te zijn dan de keeper van VN. In de 66ste minuut volgt er een aanval van VN maar de bal gaat buitenkant paal. Het is de manier waarop het allemaal gaat vandaag bij DWO wat geen voldoening geeft bij de meegereisde supporters. René van der Gijp zegt het regelmatig bij Voetbal Inside. Je hebt in het seizoen er wel eens zo’n draak van een wedstrijd tussen zitten. Een vrije trap van Joep Roovers wordt door de keeper van VN nog tot corner verwerkt. Het zonnetje gaat vervolgens weer schijnen, maar helaas niet voor DWO. In de slotfase gaat een kopbal na een voorzet van VN maar rakelings voorlangs  van het doel van DWO voorlangs. Eindstand 2 – 0.  

Conclusie is dat er door de vele aanpassingen in het elftal meerdere belangrijke spelers niet op hun eigen positie konden spelen waar juist hun kracht ligt, met als gevolg een collectief falen tegen nota bene je directe concurrent. Vandaag heeft niet de beste van de twee gewonnen.  Vandaag heeft de slechtste van de twee verloren. Uithuilen, snel vergeten en weer keihard trainen voor de volgende wedstrijd.  

DWO speelt 31 maart een thuiswedstrijd om 14.30 uur tegen Zwammerdam.  Voor de wedstrijd gaan onze jongens onder leiding van Arie van der Padt eieren zoeken op het hoofdveld. Met een knipoog zien we u dan graag langs de lijn om onze jongens hiermee aan te moedigen.

Za1 2018 03 24 2

Za1 2018 03 24 3

ad_volvoniham-130x100ad_mulder_naai-130x100sponsor 130x100 blinkersponsor 150x120 mrtpad_w-van-den-heuvel-130x100ad_passendhypotheekadvies-130x100

Voetballen in Zoetermeer doe je bij DWO!