s.v. DWO is opgericht in 1939 en ligt op een schitterende locatie in het Zoetermeerse Westerpark. De vereniging beschikt in totaal over zeven speelvelden waarvan vier kunstgrasvelden met verlichting, zodat er het gehele seizoen vrijwel onbeperkt getraind en gespeeld kan worden. Lees meer...


moduleheader-nieuws-transp

Zoeken

moduleheader dwoagenda nobg
(klik)


moduleheader-evenementen-transp

10 mei 2018
Vrouwen en 
meiden
toernooi 


21 mei 2018
E Toernooi (JO11)


2 juni 2018
F Toernooi (JO9)


2 juni 2018
F Toernooi (JO8)


2 juni 2018
Mini Pupillen
Toernooi (JO7)

 9 juni 2018

International Westerpark Trophy


16 juni 2018
C Toernooi (JO15)


23 juni 2018
Clubgevoel
voetballen, koken,
eten en feest

clubgevoel2018 logo


banner facebook noframe
 
 
soccerstars250x250
 
calibris-bord1
 
knvb qa
 

 

moduleheader-normenwaarden-transp
moduleheader-huishoudelijkreglement-transp
moduleheader-statuten-transp

14-04-18 Competitiewedstrijd LSVV’70 – s.v. DWO. Ruststand: 0 – 1: Eindstand: 0 – 2.

Vandaag werd naast het Da Vinci College op het sportpark Kikkerpolder II de competitiewedstrijd tegen LSVV’70 (LSVV) uit Leiden gespeeld. LSVV staat voor de Leidse Studenten Voetbal Vereniging. LSVV’70 en L.V.V. Lugdunum spelen op hetzelfde terrein. Per 1 januari 18 maakt LSVV’70 echter gebruik van de gastvrijheid van honkbalvereniging Biënto. Hun honkbalhut wordt zaterdags een voetbaltempel. Vorige week stond DWO binnen vijf minuten met 2 - 0 voor, maar vandaag had DWO binnen 1 minuut 1 - 0 achter kunnen staan.

Een schot van buiten de 16 meterlijn ketst tegen de linker doelpaal het veld weer in. Op het moment van schieten stonden twee spelers van LSVV in buitenspelpositie en daardoor werd de vervolgactie afgefloten. Freek Jansen, trainer/coach van LSVV, tevens verslaggever van VI en clubwatcher van A.F.C. Ajax en van Oranje had vandaag weer een prima team op kunnen stellen. De selectie procedure is wel eens anders geweest als men de leuke twitterberichten leest. Wie bijvoorbeeld een gele ballon op kon laten stijgen kwam ook in aanmerking voor een basisplaats. Deze twitter berichten veroorzaken vaak een glimlach op de gezichten van de lezers.

In de tien minuten die daarop volgden was DWO voor het goal van de keeper van LSVV te zien zonder echte grote mogelijkheden. Na een goede aanval kwam de eerste doelkans van Jeroen Farber. Zijn schot wordt gestopt door de keeper van LSVV. In de 14de minuut is LSVV gevaarlijk als een harde lage voorzet voorlangs het doel van DWO gaat. Na een kwartier spelen konden we concluderen dat het tempo van DWO omhoog moest om de verdediging van LSVV te laten kraken. De combinaties van DWO waren wel degelijk, maar het duurde allemaal te lang. Overtuigend was het allerminst. LSVV was wat directer en sneller met hun aanvallen. Tijdens balverlies van DWO of tijdens hun eigen opbouw werd altijd de lange bal gespeeld in de hoop dat de bal goed zou vallen voor de voeten van één van hun aanvallers. Geluk was dat het meespelen van hun spits, die de helft van het totaal aantal doelpunten had gescoord, werd afgeraden door zijn fysiotherapeut.

De tweede echte doelpoging van DWO komt wederom van Jeroen Farber. Dylan Flohr besluit de bal na een mooie snelle rush terug te leggen op de rand 16 naar Jeroen Farber, die over schiet. Dat had de 1 – 0 kunnen zijn. LSVV’70 blijft gevaarlijk. In de 30ste minuut moet Jordy Spruit een aanval van LSVV tot corner verwerken. Neal Petersen, de aanvoerder van LSVV krijgt in de minuten daarna twee directe vrije trappen te nemen, maar brengen keeper Jim van der Leer niet van de wijs. Doorzetter en de ijzersterke Dicenzo Tjin, die je zelfs niet omver krijgt met een heel peloton ME’ers  heeft in de 37ste minuut een goede actie in huis. Zijn voorzet wordt jammer genoeg tot corner verwerkt. Twee minuten later is het wederom Jeroen Farber die met een lage schuiver de keeper wil passeren. Doelman Thomas Waasdorp heeft tijdens de volgende doelpoging van DWO een engeltje op zijn doellat zitten. De keeper heeft de grootste moeite met een stuiterschot van Marwan Moradi. De bal gaat via de keeper tegen de lat aan en gaat uiteindelijk achter. Vlak voor rust komt DWO dan toch op voorsprong. Jersylee Riley scoort na een combinatie met Wouter van Ginkel. Ruststand 0 - 1.

DWO komt binnen de tien minuten na de rust meerdere keren voor de goal van LSVV, maar voorzetten en schoten worden op het laatste moment goed geblokt door de verdedigers of de keeper van LSVV. Keanu Poulo komt het veld in voor Dicenzo Tjin. Een vrije schop van specialist Neal Petersen ging over het goal van DWO en leverde dus geen gevaar op. Dylan Flohr legt in de 80ste minuut de bal, na goed doorgaan op de linker flank, panklaar in de voeten van Wouter van Ginkel, die de 0 – 2 maakt. Za1 2018 04 14 3

LSVV zoekt nogmaals de aanval, maar onder aanvoering van Wouter Bakker en zijn medeverdedigers, blijven zij de aanvallers van LSVV de baas.  Moradi Baddoer en Casper Schutte, die na een vervelende blessure weer zijn eerste speel minuten mocht maken, werden in het veld gebracht. Eindstand  0 – 2. Het was vandaag de eerste keer van dit seizoen dat LSVV’70 geen doelpunt heeft gemaakt tijdens een thuiswedstrijd. Een compliment voor de gehele verdediging en voor de keeper van DWO.

Het vermelden waard is nog dat het precies 23 jaar geleden was dat trainer/coach Arie van der Padt zijn eerste doelpunt als prof had gescoord als speler van Top Oss tegen Fortuna Sittard. Tijdens het kampioenjaar 1994/1995 leidt Fortuna Sittard één thuisnederlaag. Top Oss wint op 14 april 1995 met 0 -1 en Arie van der Padt scoort het enige doelpunt. De Van der Padt-trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan een op dat moment nog onbekende speler die tegen Fortuna Sittard heeft gescoord.   

Conclusie voor vandaag is dat DWO in deze stroperige wedstrijd een nuttige overwinning heeft behaald.  

Concurrent F.C. Oudewater is d.d. 21 april om 14.30 uur te gast in het Westerpark. Graag verwelkomen wij u om onze jongens aan te moedigen tijdens deze belangrijke wedstrijd.Za1 2018 04 14 2

Za1 2018 04 14 1

ad_volvoniham-130x100ad_mulder_naai-130x100sponsor 130x100 blinkersponsor 150x120 mrtpad_w-van-den-heuvel-130x100ad_passendhypotheekadvies-130x100

Voetballen in Zoetermeer doe je bij DWO!